Γεύσεις      Επιμέλεια  Νίκη Μηταρέα

 

 

Ντελικατέσεν


Βάλτε το τυρί
στο τραπέζι σας

Οι διατροφικές συνήθειες των Ελλήνων σε ό,τι έχει σχέση με το τυρί διαφέρουν αρκετά από τους υπόλοιπους λαούς της Ευρώπης. Είναι αλήθεια ότι για εμάς το τυρί δεν παίζει τον ρόλο του συμπληρώματος στο φαγητό, αλλά είναι φαγητό. Αφού με ντομάτα, παξιμάδι ή ψωμί και τυρί κάνουμε ένα ωραίο γεύμα.
Το τυρί είναι μια ευχάριστη γευστική νότα για το πρωινό μας, ακόμη πολλές φορές ένα γενναίο κομμάτι τυρί σκληρό ή ημίσκληρο συνοδεύει το κολατσιό μας.
Στο μεσημεριανό τραπέζι από τα πρώτα πιάτα που θα πάρουν θέση είναι το τυρί, το ίδιο και το βράδυ στην έξοδο μας στην ταβέρνα. Ένας χώρος γαστρονομίας τυριών τα τελευταία χρόνια είναι και ο Κουκουβίτης, στη Θεσσαλονίκη. Θα ανακαλύψετε μια υπέροχη συλλογή ελληνικών τυριών που θα σας ενθουσιάσει και όχι μόνο, αφού υπάρχουν και εξαιρετικά ιταλικά και γαλλικά τυριά.
Ένας δυνατός συνδυασμός από ξεχωριστές ιδέες αλλά και συνταγές είναι και τα τρία τυριά με τις ονομασίες «Καλαθωτός», «Καρυκευτός» και «Λαδένιος». Καθένα από αυτά ξεχωρίζει για την ιδιαί­τερη και υπέροχη γεύση του

Κουκουβίτης - Ντελί ΕΠΕ
Ζεύξιδος 4,
Θεσσαλό-   

νίκη.

Πλαίσιο κειμένου:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

82 TV ΕΘΝΟΣ

 

Επιστροφή στην 

Αρχική Σελίδα

Επιστροφή στην

προηγούμενη Σελίδα