ΕΚΛΕΚΤΑ ΤΥΡΙΑ. ΑΛΛΑΝΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΓΡΙΑ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ (Ζεύξιδος 4. Κέντρο, τηλ.: 2310-286.869,http://tropis.g Του ΔΑΝΟΥ ΔΑΝΙΗΛΙΔΗ
Πρόκειται
για μια οικογενειακή
επιχείρηση, που ξεκίνησε το 1960 -με την πώληση αλλαντικών και πολύ
λίγων
τυροκομικών- στην οδό Εδέσσης 7, στα Λαδάδικα. Σήμερα η επιχείρηση,
την οποία
διευθύνουν ο Παναγιώτης και ο Γιώργος Κουκουβίτης, έχει εξειδικευτεί
στην παροχή
προϊόντων υψηλής γαστρονομίας, για εστιατόριο, ξενοδοχεία ολλό και
μεμονωμένους
καταναλωτές. Από πέρυσι απέκτησε και μια δεύτερη έ5ρο, στην ο6ό
Ζεύξιδος,
προσανατολισμένη στη λιανική πώληση. Στο «DAILYDELI» βρήκαμε
μια γκόμα 52 ελληνικών και ξένων παραδοσιακών
τυριών, άγρια μανιτάρια, γλυκό, ελληνικά και ξένα αλλαντικά, ζυμαρικό
και άλλα
είδη διατροφής. Τι επιλέξαμε για το... καλάθι μας από όλο αυτά τα
προϊόντα που
εντοπίσαμε; · Το τυρί σεβρ Μετσόβου, το χαρακτηριζόμενο και ως "Τσολιά
των ευρωπαϊκών τυριών» από τον Παναγιώτη Κουκουβίτη. Πρόκειται γιο
σχετικό
σφιχτό τυρί, που γίνεται με γίδινο γάλα και προσθήκη μούρου πιπεριού,
συνοδεύεται δε με κάθε είδος κρασιού, • Επιλέξαμε και τα τρία τυριά που
φτιάχνονται, κατόπιν οδηγιών της επιχείρησης, σε σύγχρονο τυροκομεία:
το καλοθωτό, το
καρυκευτό και το λοδένιο. Ο κ. Κουκουβίτης μας είπε: «Πειραματιστήκαμε
πολύ
καιρό με το ' συγκεκριμένα τυριά, με στόχο να φτιάξουμε τρία αντάξια
συνοδευτικό ίων καλύτερων ελληνικών κρασιών. Πρόκειται για τρία πρόβεια
σκληρά
τυριά, με γεύση κατι ανάμεσα σε γραβιέρα και πεκορίνο». · Διαλέξαμε και
ένα από
τα ελάχιστα ελληνικά σαλάμια φυσικής ωρίμανσης, το σαλάμι Ευρυτανίας.
Λόγω της
φυσικής του ωρίμανσης, το σαλάμι διατηρεί το άσπρο χρώμα του, έχει
χοντροκομμένο κρέας καιι λίγα μπαχαρικά,