Υψηλές γαστρονομικές προτάσεις

από το «Daily Deli»

Ένα νέο μικρό κατάστημα με προϊόντα υψηλής γαστρονομίας λειτουργεί με επιτυχία στη Θεσσαλονίκη με το όνομα «Daily Deli».


Δημιουργοί του οι αδελφοί Κουκουβίτη, οι οποίοι διαθέτουν από το 1960 εταιρεία χονδρεμπορίου τροφίμων και διανομής Delicatessen, γνωστή όχι μόνο στη Θεσσαλονίκη, αλλά και σε όλη τη χώρα.


Γιατί, όμως, ο Παναγιώτης και ο Γιώργος Κουκουβίτης, ενώ έχουν μια μεγάλη διανομή προϊόντων σε όλη την Ελλάδα, σε ένα σημαντικό πελατολόγιο με περισσότερες από 500 επιχειρήσεις, ξενοδοχεία, εστιατόρια, σούπερ μάρκετ, καταστήματα τροφίμων και deli προϊόντων και πολυκαταστήματα αποφάσισαν να ασχοληθούν και με τη λιανική;


Το κατάστημα, μας εξηγεί ο κ. Π. Κουκουβίτης, προέκυψε από την επιθυμία και την πίεση φίλων, γνωστών και πελατών να μπορούν να προμηθεύονται προϊόντα για το σπίτι, στα οποία μέχρι τώρα είχαν «πρόσβαση» μόνον οι σεφ. Έτσι, το κατάστημα δημιουργήθηκε για να δώσει αυτή τη δυνατότητα στο ευρύ κοινό. Ανάμεσα στα προϊόντα που διαθέτει είναι 25 διαφορετικά αλλαντικά, το περίφημο Jamon Iberico pata negra, περισσότερα από 50 είδη τυριών, κυρίως ελληνικών και ξένων, αποξηραμένα μανιτάρια, προϊόντα της προσπάθειας πεπειραμένων και φανατικών συλλεκτών από την Πίνδο και το Βίτσι. Το κατάστημα, επίσης, διαθέτει χειροποίητη και χειροκίνητη ειδική ζαμπονομηχανή, μία από τις λίγες στον κόσμο στο είδος της, που κόβει το ζαμπόν στις λεπτότερες φέτες που είναι δυνατόν, πολλαπλασιάζοντας την απόλαυση.


Όσο για την αποδοχή ενός τέτοιου καταστήματος από το κοινό της Θεσσαλονίκης; «Ενθουσιώδης», μας λέει ο κ. Π. Κουκουβίτης επισημαίνοντας τη διαπίστωση του ότι υπάρχει αυξανόμενο ενδιαφέρον για προϊόντα υψηλής γαστρονομίας και παράξενες γεύσεις.

Τρ.Π.

 

Επιστροφή στην  Αρχική Σελίδα

Επιστροφή στην  προηγούμενη Σελίδα