Lechuga de mar
Porto Muinos
To μαρούλι
της θάλασσας
Οι Ιάπωνες δεν είναι ο μόνος λαός που καταναλώνει τακτικά φύκια. Σε Γαλλία, Ισπανία
και Ιταλία τα φύκια έχουν κατακτήσει μια θέση σε καθημερινά και γκουρμέ πιάτα. Ανάμεσα τους και το καταπράσινο μαρούλι της
θάλασσας, με το υπέροχο θαλασσινό του άρωμα (μοσχοβολά ιώδιο). Εκτός του ότι
το χρησιμοποιούν για να παρασκευάσουν ζυμαρικά ή ψωμιά, το αποξηραμένο μαρούλι
της θάλασσας, χρειάζεται ζεμάτισμα, περίπου 20 λεπτά, πριν χρησιμοποιηθεί σε σαλάτες.
Συνδυάζεται εξαιρετικά με φρέσκα ραπανάκια και αρτύζεται με λαδολέμονο, πασπαλισμένο
με μαϊντανό. Ταιριάζει με πράσινες σαλάτες, μπαίνει σε σούπες και σάλτσες μαγειρευτών
ψαριών και, προσωπικά, ποτέ πια δεν ετοιμάζω τα φρέσκα μύδια μου a la mariniere, χωρίς να προσθέσω
στο ζωμό τους μερικά φύλλα μαρουλιού της θάλασσας. Αυτή η συσκευασία προέρχεται
από τη Λα Κορούνια της Ισπανίας, και το μαρούλι είναι
σε αποξηραμένη μορφή.
(Αφοί Κουκουβίτη,
12
τα 100 γρ.)
|