|
Setas al Natural Η Γαλικία της Ισπανίας φημίζεται
για δύο πράγματα: τα υπέροχα θαλασσινά και τα μανιτάρια της, καλλιεργημένα
και μη. Αυτή εδώ η εκδοχή με έκανε να σκεφτώ. Κατ' αρχάς, αναρωτήθηκα, γιατί
να αγοράσει κανείς μανιτάρια πλερότους σε μαρινάδα ή σε φυσικό χυμό, όταν
γύρω του «βρομάει» η αγορά στα φρέσκα. Μα, γιατί τα φρέσκα δεν μπορείς πάντα
να τα έχεις όποτε τα χρειαστείς. Δεύτερον, αυτά δεν χρειάζονται καμιά προεργασία,
τα πετάς όπως είναι στο τηγάνι και στην κατσαρόλα με τη σούπα ή τη σάλτσα
σου και... έτοιμο το φαγητό. Έλα όμως που εγώ δοκιμάζοντας τα, τα βρήκα πολύ
εύγευστα και τα «τσάκισα» στο φτερό, με το πιρουνάκι, όπως κάνουν οι
γλυκατζήδες με τα · γλυκά του κουταλιού, που άμα ανοίξουν το βαζάκι δεν το
αφήνουν να χαλάσει... θυσιάστηκα πάλι για τη γαστρονομία! (Daily Deli, € 2,30 σε φυσικό χυμό και € 4,20 σε μορινάδα λαχανικών, συοκ. 240
γρ.) |