Χαλβάς Βόλου |
με κακάο, φουντούκια |
και σταφίδες |
Είπα να σας κολάσω, σαρακοστιανά! Σας προτείνω να δοκιμάσετε αυτόν τον τόσο διαφορετικό, κυλινδρικό χαλβά που παρασκευάζεται στο Βόλο από την Ι. Παπαγιαννόπουλος, με τον ίδιο τρόπο από το 1919, σύμφωνα με μια παλιά οικογενειακή συνταγή. Να τον δοκιμάσετε ως έχει, χωρίς περιττά -στην περίπτωση του- λεμόνια, χωρίς να τον ψήσετε στο φούρνο όπως κάνουν κάποιοι άλλοι. Είναι ένα ολοκληρωμένο και αρμονικό προϊόν, όπου το κακάο, τα φουντούκια και οι σταφίδες συνομιλούν ισότιμα με τη μάζα του χαλβά. Δύο μόνο πράγματα θα σας πρότεινα. Κατ' αρχάς να τον διατηρείτε στο ψυγείο γιατί έτσι και ευκολότερα κόβεται και πιο ευχάριστα τρώγεται -και δεν «ξελαδώνει», όπως συνέβη όταν τον άφησα εκτός ψυγείου. Η δεύτερη συμβουλή είναι να τον φάτε ξεχνώντας τα ενοχικά συναισθήματα περί θερμίδων. Πιθανόν να μην είναι διαίτης, αλλά ρίχτε το και εσείς λίγο έξω. Νηστέψτε, αξίζει, το πράγμα είναι... κόλαση! (Στο Daily Deli, € 4,20 η συσκευασία των 500 γρ.) |