|
Miele e Tartufo Σαφώς δεν είναι το μοναδικό που θα έχετε δοκιμάσει, αλλά σε τούτο βρήκα πολύ καλή την ισορροπία μεταξύ των φυσικών αρωμάτων του χρυσόξανθου μελιού (από τη βόρεια Ιταλία) και των σαγηνευτικών αρωμάτων της τρούφας, που φροντίζει, θαρρείς, να κάνει διακριτικά αισθητή την παρουσία της, χωρίς να σκεπάσει τον ισχυρό σύντροφο της, το μέλι. Ευτυχής γάμος, λοιπόν, δύο από τη φύση τους «φασαριόζι-κων» προϊόντων. Ωραία, αλλά π το κάνω; Δοκίμασα αρχικά αυτό το προϊ-όν με ένα κατσικίσιο ημίσκληρο τυρί από χωρική τυροκόμηση και εκτίμησα την ικανότητα του να τονίζει τις γεύσεις του τυριού, χωρίς να τις καλύπτει. Μετά, ακολουθώντας τις συμβουλές της συσκευασίας, το δοκίμασα με πεκορίνο, πάνω από φρούτα, μήλα, και τέλος το άλειψα πάνω από ένα κρέας, που σιγόψησα με τις ώρες στο φούρνο. Το φαντάζομαι όμως ακόμα νο συμμετέχει ως άρωμα, γλύκα και υφή σε διάφορες σάλτσες ή μαρινάδες. (Υιοί Θ. Κουκουβίτη, σε επιλεγμένα σημεία πώλησης σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη € 8,30 το βαζάκι των 240 γρ.) |