Ta γευστικά μυστικά του βυθού


 

Αυγά Αχινού

Φυσικό προϊόν χωρίς συντηρητικά ή χρωστικές
Σύστ: Αυγά Αχινού, νερό, αλάτι.
Εισάγεται από την Ισπανία
Στρ. βαρ. 50 γρ.-85 γρ

 
 

Μεταλλική συσκευασία . 50 και 85 γρ. 

Συκώτι Πεσκανδρίτσας

Φυσικό προϊόν χωρίς συντηρητικά ή χρωστικές
Συστατικά: Συκώτι πεσκανδρίτσας, νερό , αλάτι.
Εισάγεται από την Ισπανία.

Καθαρό Βάρος .120 γρ.

 

 

Μεταλλική συσκευασία . 120 γρ.

Συκώτι Πεσκανδρίτσας με αυγά Αχινού

Φυσικό προϊόν χωρίς συντηρητικά ή χρωστικές
Συστατικά: Συκώτι πεσκανδρίτσας, αυγά αχινού, νερό , αλάτι.
Εισάγεται από την Ισπανία.

Καθαρό Βάρος .120 γρ.

 

 

Μεταλλική συσκευασία . 120 γρ.

Φύκια Αφυδατωμένα  KOMBU  Laminaria Ochroleuca

Φυσικό προϊόν δεν περιέχει συντηρητικά ή χρωστικές

Εισάγεται από την Ισπανία

Το Laminaria Ochroleuca, που πωλείται ως KOMBU, είναι ένα είδος ατλαντικού καφετιού φυκιού. Σχηματίζει τα ομορφότερα υποβρύχια δάση σε καθαρές ακτές που χτυπά το κύμα.

Συγκομιδή: Το εμπορικό μέρος αυτού του είδους είναι το μεμβρανοειδής φύλλο που διαιρείται σε διάφορες κορδέλες, αναπτύσσεται από έναν μακρύ παχύ μίσχο που συγκρατείται σταθερά στους βράχους. Είναι ένα μακρόβιο είδος που κατορθώνει να αυξηθεί πάνω από 3 μέτρα. Το KOMBU συλλέγεται με το χέρι από δύτες σε μία εποχή που τα φύλλα του είναι υγιή και καθαρά, φορτωμένα με θρεπτικές ουσίες. Τα καλύτερα σε ποιότητα φύλλα των ενήλικων φυκιών, κόβονται επάνω από τη βάση τους, ακριβώς όπως συμβαίνει φυσικά στις τρικυμίες, έτσι ώστε αυτοί οι πολύτιμοι υποβρύχιοι σχηματισμοί με την υψηλή οικολογική αξία να μην καταστρέφονται.

Ποιότητα: Οι κορδέλες KOMBU έχουν μια λεπτή γεύση θάλασσας και μια παχιά σαρκώδη υφή. Λόγω της υψηλής περιεκτικότητας τους σε γλουταμινικό οξύ, ενισχύουν τη γεύση των τροφίμων όπου χρησιμοποιούνται. Έχουν επίσης μια σημαντική πηκτική ικανότητα λόγω του υψηλού περιεχομένου διαλυτών φυτικών ινών. Είναι πλούσιες σε πρωτεΐνες, σε φυτικές ίνες, σε βιταμίνες και ανόργανα άλατα. Είναι ιδιαίτερα πλούσιες σε ασβέστιο, μαγνήσιο, κάλιο, φώσφορο, ιώδιο, βιταμίνες και βιταμίνη C  και βιταμίνες ομάδας  Β.

Προτάσεις: Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για διακόσμηση ή σαν υπόστρωμα σε πιάτα με κρέας ή ψαριών ή για να τυλίξουμε ρύζι, ψάρια , κρέας είναι ένα καλό συστατικό στην προετοιμασία ζωμών, σούπας και πιάτων ρυζιού, κροκετών και χάμπουργκερ. Λόγω των πηκτικών του ιδιοτήτων το KOMBU, είναι ιδιαίτερα χρήσιμο κατά τον προετοιμασία σαλτσών. Ενισχύεται  η γεύση του, όταν ψηθεί ελαφρά στο φούρνο και στεγνώσει τότε τριμμένο σε σκόνη, μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν καρύκευμα. 

Παρουσίαση και προετοιμασία: Οι μεμβράνες KOMBU διατίθενται σε ξερή και αλατισμένη μορφή. Το αφυδατωμένο προϊόν μπορεί να προστεθεί άμεσα σε βραστό νερό  ή να μουσκέψει για λίγα λεπτά στο νερό ελαφρά αλατισμένο. Το αλατισμένο προϊόν πρέπει να πλυθεί εκ των προτέρων (4 λεπτά) κάτω από το τρεχούμενο νερό. Εν κάθε περιπτώσει το KOMBU δεν πρέπει να βραστεί για περισσότερο από 30 λεπτά. 

Συσκευασία PET 100 γρ.


Φύκια Αφυδατωμένα ΜΑΡΟΥΛΙ ΘΑΛΑΣΣΑΣ Ulva Rigida
Φυσικό προϊόν δεν περιέχει συντηρητικά ή χρωστικές

Εισάγεται από την Ισπανία

Το Ulva Rigida, που πωλείται σαν ΜΑΡΟΥΛΙ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ, είναι πολύ ελκυστικά άλγη, που έχουν σχήμα λεπίδας μικρού μεγέθους με λαμπερό πράσινο χρώμα. 

Συγκομιδή: Αυξάνεται θεαματικά στους παράκτιους βράχους κατά τη διάρκεια της άνοιξης, στα πολύ καθαρά νερά, τα πλούσια σε θρεπτικές ουσίες. Το ΜΑΡΟΥΛΙ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ συλλέγεται με το χέρι κατά την άμπωτη ή με κατάδυση χωρίς φιάλες οξυγόνου, με αυτό το τρόπο επιλέγονται τα υγιέστερα, τα καθαρότερα και πιο σφριγηλά δείγματα από τους βράχους. 

Ποιότητα: Όταν τρώγεται φρέσκο, έχει μια λεπτή, ζουμερή υφή και γεύση παρόμοια με τα οστρακόδερμα, επομένως μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε έναν ατελείωτο αριθμό πιάτων. Είναι πλούσιο σε πρωτεΐνες, φυτικές ίνες, βιταμίνες και ανόργανα άλατα. Έχει υψηλή πρωτεϊνική αξία και είναι πλούσιο σε ασβέστιο, μαγνήσιο, κάλιο, βιταμίνη C και νιασίνη.

Προτάσεις: Όταν τρώγεται ωμό, είναι πολύ νόστιμο και ταιριάζει στις σαλάτες, είναι εξαιρετικό ψημένο ή τηγανισμένο. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για γαρνιτούρα ή σαν υπόστρωμα για πιάτα με κρέατα ή ψάρια. Είναι ένα καλό συστατικό για την προετοιμασία σούπας, κρέμας, ορεκτικών, για κροκέτες και για πίτες. Για να ενισχυθεί η γεύση του, μπορεί να ψηθεί ελαφριά στο φούρνο όπότε μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να τυλίξουμε το ρύζι με τα ωμά ή μαριναρισμένα ψάρια, τα γνωστά πράσινα σούσι, της ιαπωνικής κουζίνας,  μπορούμε να το καταναλώσουμε άμεσα σαν πρόχειρο φαγητό ή να τριφτεί με τα δάχτυλα πριν να υγρανθεί σαν βασικό ζωηρόχρωμο καρύκευμα για ψάρια ή πιάτα και σούπες με οστρακόδερμα.

Παρουσίαση και προετοιμασία: Το ΜΑΡΟΥΛΙ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ διατίθεται για  κατανάλωση, σε ξηρά φύλλα ή σε αλατισμένες νιφάδες. Το ξηρό προϊόν μπορεί να προστεθεί κατευθείαν σε νερό που βράζει ή να μουσκέψει για μερικά λεπτά σε ελαφρώς αλατισμένο νερό. Το αλατισμένο προϊόν πρέπει να πλυθεί (3 λεπτά) κάτω από τρεχούμενο νερό. Σε κάθε περίπτωση δεν πρέπει να βραστεί για περισσότερο από 15 λεπτά.

Συσκευασία PET 100 γρ.


  

Φύκια Αφυδατωμένα  NORI   Purpurea Porphyra

Φυσικό προϊόν δεν περιέχει συντηρητικά ή χρωστικές Εισάγεται από την Ισπανία

Το Purpurea Porphyra, που πωλείται με το όνομα NORI, είναι πολύ λεπτές λεπίδες από άλγη, με έντονους κόκκινους ή ιώδης χρωματισμούς.

Συγκομιδή: Το NORI το βρίσκουμε σε μικροσκοπική μορφή καθ' όλη τη διάρκεια του έτους στους πρώτους παράκτιους βράχους δίπλα στις εκτενείς καθαρές παραλίες του ανοικτού Ατλαντικού Ωκεανού, όπου τα νερά είναι κρύα, πλούσια και πολύ άγρια. Κατά τη διάρκεια των φωτισμένων περιόδων και των ήπιων θερμοκρασιών την άνοιξη, ξυπνά από τον λήθαργο του και εμφανίζει θεαματική αύξηση. 

Το NORI συλλέγεται με το χέρι κατά την άμπωτη  ή με την η με κατάδυση χωρίς φιάλες οξυγόνου, συλλέγονται πάντα τα υγιή δείγματα με καλό χρώμα προστατεύοντας τις καλύτερες ιδιότητες του.

Ποιότητα: Λόγω της έντονης γεύσης θάλασσας και των εξαιρετικών διατροφικών ιδιοτήτων του, είναι το φύκι με την μεγαλύτερη κατανάλωση στον κόσμο. Είναι πλούσιο σε πρωτεΐνες, φυτικές ίνες, βιταμίνες και ανόργανα άλατα.

Χαρακτηρίζεται από την  υψηλή πρωτεϊνική του αξία, που σε μερικές περιπτώσεις φθάνει το σαράντα τοις εκατό. Είναι επίσης πλούσιο σε φώσφορο, σίδηρο, βιταμίνες Α, Β, C και νιασίνη.

Προτάσεις: Αν και έχει μια πολύ λεπτό φύλλο, είναι επίσης πολύ πυκνό, και απαιτεί να βραστεί, να ψηθεί ή να τηγανιστεί προκειμένου να καταναλωθεί. Οι ξηρές και ψημένες νιφάδες μπορούν να φαγωθούν άμεσα σαν πρόχειρο φαγητό, μπορεί να  προστεθεί στις σαλάτες μετά από μούλιασμα ή τρίψιμο με τα δάχτυλα. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν βασικό ζωηρόχρωμο και συγχρόνως νόστιμο καρύκευμα για  ψάρια ή  πιάτα και σούπες οστρακόδερμων.

Παρουσίαση και προετοιμασία: Το NORI διατίθεται σε ξηρές νιφάδες. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί άμεσα ή αφού το μουσκέψουμε σε αλατισμένο νερό, σαν συστατικό για την προσθήκη στις σαλάτες.

Συσκευασία PET 100 γρ

Φύκια Αφυδατωμένα ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΘΑΛΑΣΣΑΣ Himanthalia Elongata

Φυσικό προϊόν δεν περιέχει συντηρητικά ή χρωστικές Εισάγεται από την Ισπανία

 

Το Himanthalia Elongata, διατίθενται στην αγορά  σαν ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ είναι ένα ιδιαίτερο όμορφο ατλαντικό φύκι που είναι άφθονο στους βράχους των καθαρών ακτών που βρέχονται από την παλίρροια.

Συγκομιδή: Σαν από μαγεία, εμφανίζεται κάθε χρόνο στην καρδιά του χειμώνα., αυξάνεται με πολύ μεγάλη ταχύτητα και φθάνει σε μέγιστη ανάπτυξη και εμπορεύσιμη ποιότητά  στη μέση της άνοιξης. Τότε οι μακριές κορδέλες είναι πιο τρυφερές, νόστιμες και θρεπτικές. Εκείνη την περίοδο τα Μακαρόνια της Θάλασσας συλλέγονται προσεκτικά με το χέρι από τις καλύτερες περιοχές των ακτών της Γαλικίας.

Ποιότητα: Οι σαρκώδεις κορδέλες  έχουν μια λεπτή γεύση θάλασσας που  θυμίζει έντονα μαλάκια ή όστρακα. Όπως τα περισσότερα θαλάσσια φύκια είναι πλούσιο σε πρωτεΐνες, φυτικές ίνες,  βιταμίνες και ανόργανα άλατα. Ξεχωρίζει ως ιδιαίτερα πλούσιο ειδικά σε απορροφήσιμο σίδηρο και την βιταμίνη C. 

Προτάσεις : Λόγω της γεύσης, της μορφής και των ιδιοτήτων του, είναι ένα από τα φύκια με τις πιο γαστρονομικές εφαρμογές. Είναι ιδανικό να φαγωθεί φρέσκο, ή προετοιμασμένο με σκόρδο. Πηγαίνει καλά με το ρύζι, τα ζυμαρικά και τα όσπρια. Μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για να διακοσμήσει τα πιάτα ψαριών ή σαν νέο και ελκυστικό συστατικό για τις σούπες και τα πρώτα πιάτα, για διάφορα μίγματα με ανακατωμένα αυγά, για κροκέτες,  πίτες, καναπεδάκια κ.λ.π.

Παρουσίαση και προετοιμασία: Τα μακαρόνια της Θάλασσας  κυκλοφορούν στη αγορά σε κονσέρβες και γυάλινα βάζα, έτοιμα για κατανάλωση μαγειρεμένα με ή χωρίς σκόρδο. Διατίθενται επίσης, αφυδατωμένα ή αλατισμένα. Το ξηρό προϊόν μπορεί να προστεθεί κατευθείαν σε νερό που βράζει  ή να μουσκέψει για μερικά λεπτά σε ελαφρά αλατισμένο νερό. Το αλατισμένο προϊόν πρέπει να πλυθεί (3 λεπτά) κάτω από τρεχούμενο νερό. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να βραστεί για περισσότερο από 30 λεπτά. 

Συσκευασία PET 100 γρ Μεταλλική κονσέρβα 85 γρ, Γυάλινο Βαζάκι


Φύκια Αφυδατωμένα WAKAME   Undaria Pinnatifida,

Φυσικό προϊόν δεν περιέχει συντηρητικά ή χρωστικές Εισάγεται από την Ισπανία

Το Undaria Pinnatifida, που πωλείται με το ασιατικό όνομα WAKAME, είναι Φύκι (kelp) που έχει αποικίσει στις ευρωπαϊκές ακτές του Ατλαντικού. Είναι το τρίτο από τα σημαντικά είδη αλγών στον κόσμο που χρησιμοποιείται ως τρόφιμο.

Συγκομιδή: Εμφανίζεται προς το τέλος του φθινοπώρου, όταν τα νερά της θάλασσας είναι πιο κρύα, στους ρηχούς βράχους που βρίσκονται θέσεις που τις χτυπά το κύμα. Ο Μάρτιος είναι ο ιδανικός μήνας για τη συγκομιδή. Το WAKAME μπορεί να αυξηθεί σε ένα μήκος πάνω από 2 μέτρα και έπειτα εξαφανίζεται στην αρχή του καλοκαιριού. Το καλύτερο μέρος των αλγών είναι το μεγάλο φύλλο με μορφή διπλής χτένας, αλλά το χαρακτηριστικό κεντρικό νεύρο του δεν τρώγεται κανονικά. Τα φύκια συλλέγονται με το χέρι, με κατάδυσης χωρίς φιάλες οξυγόνου, έτσι επιλέγονται τα καλύτερα  από τα εποχιακά δάση.

Ποιότητα: Όταν το WAKAME είναι φρέσκο, είναι μαλακό και έχει ένα ιδιαίτερο άρωμα. Η γεύση του μοιάζει με αυτής του στρειδιού. Η λεπτή, ελαφρώς τραγανή υφή του είναι πολύ προκλητική στον ουρανίσκο. Λόγω της αφθονίας του σε γλουταμινικό οξύ, ενισχύει πολύ τη γεύση οποιωνδήποτε τροφίμων συνοδεύει. Όπως τα περισσότερα θαλάσσια άλγη είναι πλούσιο σε πρωτεΐνες, φυτικές ίνες, βιταμίνες και ανόργανα άλατα. Εκτός από  την υψηλή πρωτεϊνική αξία και την αφθονία σε ασβέστιο, περιέχει μαγνήσιο, κάλιο, φωσφόρο, σίδηρο,  βιταμίνες ομάδας Β και νιασίνη. 

Προτάσεις για σερβίρισμα : Είναι εξαιρετικό να φαγωθεί ωμό, και πολύ νόστιμο για ανάμικτες  σαλάτες. Όταν βράζεται ή σοτάρεται, αποκτά μια ελαφρά πυκνότητα και ένα όμορφο σκούρο πράσινο χρώμα που μοιάζει με το σπανάκι, και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να το αντικαταστήσει σε έναν ατελείωτο αριθμό συνταγών. Μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για διακόσμηση σε πιατέλα θαλασσινών ή ψαριών, μπορούμε επίσης να το μαγειρέψουμε. Είναι ένα καλό συστατικό για σούπες, πιάτα ρυζιού, ορεκτικά χωρίς κρέας,  κροκέτες και πίτες. Εάν θέλετε να ενισχύσετε τη γεύση του, ψήστε το ελαφριά στο φούρνο, όταν προετοιμάζεται με αυτό τον τρόπο μπορεί να φαγωθεί άμεσα ως πρόχειρο φαγητό ή σαν καρύκευμα μετά από  τρίψιμο.

Παρουσίαση και προετοιμασία:Το WAKAME κυκλοφορεί σε κονσέρβες και γυάλινα βάζα, έτοιμο για κατανάλωση. Διατίθενται επίσης, ξηρό ή αλατισμένο. Το ξηρό προϊόν μπορεί να προστεθεί κατευθείαν σε νερό που βράζει  ή να μουσκέψει για μερικά λεπτά σε ελαφρά αλατισμένο νερό. Το αλατισμένο προϊόν πρέπει να πλυθεί (3 λεπτά) σε νερό. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να βραστεί για περισσότερο από 20 λεπτά.

Συσκευασία PET 100 γρ Μεταλλική κονσέρβα 85 γρ, Γυάλινο Βαζάκι

 

 

Φύκια Αφυδατωμένα  Ιρλανδικό βρύο  Chondrus crispus

Φυσικό προϊόν δεν περιέχει συντηρητικά ή χρωστικές Εισάγεται από την Ισπανία

 

 

CHONDRUS CRISPUS, ή το ΙΡΛΑΝΔΙΚΌ ΒΡΎΟ, όπως είναι γνωστό αυτό το φύκι, αυξάνεται στους βράχους στο σημείο που φτάνει η παλίρροια.. Είναι ένα πολυετές είδος που μπορεί να βρεθεί στους βράχους καθ' όλη τη διάρκεια του έτους κατά την διάρκεια της άμπωτης. Είναι ένα κοκκινόχρωμο και μικρό στο μέγεθος (15 εκατ.) φύκι.

 

Οι ιδιότητές του: Είναι πλούσιο σε  πρωτεΐνες, σε βιταμίνη Α και σε ασβέστιο.

 

Προτάσεις για την προετοιμασία: Χρησιμοποιείται κυρίως στη μαγειρική και την ζαχαροπλαστική σαν πηκτικό μέσον, για επιδόρπια ή μαλακτικά τονωτικά.. Για παράδειγμα, μπορεί να βράσει με ένα μίγμα κρέμας καραμελέ για 25 έως 35 λεπτά, κατόπιν το φύκι αφαιρείται και μόλις κρυώσει η κρέμα είναι ιδιαίτερα ζελατινώδης και σφιχτή. Μπορεί επίσης να προστεθεί σε γευστικές σούπες, σε φυτικές κρέμες, ζεστά ορεκτικά, ζωμούς, κ.λ.π.. καθώς και  σε σαλάτες, ομελέτες, πιάτα ρυζιού, ζυμαρικά.

 

Χρήσεις.: Το αλατισμένο προϊόν πρέπει να πλυθεί πριν την χρήση για 2-3 λεπτά κάτω από τρεχούμενο νερό.

Αν πρόκειται να το χρησιμοποιήσουμε ολόκληρο σε συνταγές, απαιτείται βρασμός περίπου 20 λεπτά (μέχρι να μαλακώσει) αν είναι να χρησιμοποιηθεί σαν πηκτικό μέσον, απαιτείται βράσιμο περισσότερο από μια ώρα μέχρι να πάρουμε ένα διαυγές ζελατινώδες υγρό.

 

 

 

 

 

Συσκευασία PET 100 γρ


 
 

Επιστροφή στην 
Αρχική Σελίδα

Επιστροφή στην 
προηγούμενη σελίδα


 


Υιοί Θ. Κουκουβίτη Ε.Π.Ε.
Εδέσσης 7 Θεσσαλονίκη Τ.Κ. 546 25
τηλ. (2310) 533.462 fax (2310) 535.900
http://www.tropis.gr E-mail:tropis@tropis.gr