ΟΚ, ο Κουκουβίτης στη στεριά δεν παίζεται...Τυριά, σαλάμια, διαλεχτές ντελικατέσεν, έχει δημιουργήσει ένα κελάρι πειρασμών που μας τραβάει σαν μαγνήτης. Τώρα όμως ο Κουκουβίτης βουτάει στα βαθιά νερά και μας αποκαλύπτει τα πλέον άγνω­στο από τα γαστρονομικά μυστικά της θάλασσας. Τρως μια πιρουνιά φύκια wakame και νομίζεις ότι γαργαλάει τη γλώσσα σου ένα ντελικάτο στρείδι που μόλις έχει ανοίξει το κέλυφος του. Και τα «σπαγκέτι της θάλασσας», άλλη ζημιά, σαν να κάνεις μακρο­βούτι και να νιώθεις τη θάλασσα και το ιώδιο της να σου ανοίγουν την όρεξη. Από την οικογένεια δεν θα μπορούσαν να λείπουν ούτε τα nori (τα αγαπημένα μας σκουροπράσινα φύκια που τυλίγουν τα maki sushi) ούτε το kombu (που χωρίς το λεπτό, θαλασσινό άρωμα τους, σωστό ρύζι για σούσι δεν γίνεται). Έχουμε ταυτίσει τα φύκια με το σούσι. αλλά μπορούν με την ποικιλία τους να γίνουν εξαιρετικά αξεσουάρ, για πιο φυσική, γκουρμέ αντιμετώπιση της θαλασσινής κουζίνας: γαρνιτούρα για ψάρια, συνοδεία για όστρακα, άρωμα σε ψαρόσουπες, ή ακόμα σαλάτες ή και αποξηραμένα και τριμμένα σαν καρύκευμα. Ο Κουκουβίτης συνεργάζεται με την ισπανική «Porto Moiňos» μια οικογενειακή επιχείρηση που δραστηριοποιείται ως meeting point των εραστών της θάλασσας (βιολόγοι, γκουρμέ, ερευνητές,..) και φέρνει ένα κύμα υγιεινής γαστρονομίας στο πιάτο μας.   Μην ξεχάσετε τους εξαιρετικούς αχινούς και τις ανεμώνες της θάλασσας.

Επιστροφή στην  Αρχική Σελίδα

Επιστροφή στην  προηγούμενη Σελίδα