EY42


 

Επιστροφή στην  Αρχική Σελίδα


Επιστροφή στην  προηγούμενη Σελίδα

 

άγρια μανιτάρια
σκέτη γοητεία
Τελευταία, η μανιταροφαγία έχει εξελιχθεί σ' ένα από τα πιο ευγενή σπορ στους κύκλους των απαιτητικών της νοστιμιάς και της ευζωίας. Δεν έχουμε βεβαίως ακόμη στην Ελλάδα τα clubs των παθιασμένων συλλεκτών μανιταριών που ξεχύνονται στα δάση, αλλά ευτυχώς υπάρχει ο Κουκουβίτης. Συστηματικά, λοιπόν, ο Κουκουβίτης συγκεντρώνει τη σοδειά πεπειραμένων συλλεκτών από την Πίνδο και το Βίτσι και τη διαθέτει άψογα διατηρημένη σε αφυδατωμένη ή καταψυγμένη μορφή. Μιλάμε αποκλειστικά για ελληνικά μανιτάρια: καλογεράκια ή βασιλομανίταρα, όπως αποκαλούνται αυτά τα πρώτης ποιότητας διάσημα porcini, κίτρινες (girolles) και μαύρες (chanterelle) κανθαρέλες, εκπληκτικά ραφινάτες και δυσεύρετες μορχέλες (morille), ιδιόρρυθμες μαύρες τρομπέτες (trompette-des-morts). Το να σοτάρεις απλώς μια ποικιλία άγριων μανιταριών με λίγα μυρωδικά είναι ένα αληθινά απολαυστικό παιχνίδι γεύσεων, υφών και αρωμάτων που ερεθίζουν τη γλώσσα. Ο Κουκουβίτης όμως προτείνει πολλές ιδέες μαγειρικής μανιταριών, με ένα σπέσιαλ βιβλιαράκι πεντανόστιμων ιδεών. Έτσι, για να σας ανοίξουμε την όρεξη, σας μιλάμε για οσομπούκο με ποικιλία άγριων μανιταριών, φιλέτο πάπιας με πορτσίνι και μορχέλες, ταλιολίνι με κόκκινη σάλτσα βασιλομανίταρου ...
H βασίλισσα τρούφα υπάρχει πάντα σε πολλές παραλλαγές στο ρεπερτόριο του Κουκουβίτη, αλλά η γκάμα των άλλων άγριων μανιταριών έχει μεγίστη γοητεία.

Υιοί Θ. Κουκουβίτη Ε.Π.Ε.
Εδέσσης 7, Θεσσαλονίκη,
τηλ.: 2310/533462 - fax: 2310/535900
tropis@tropis.gr, www.tropis.gr