γαστρονομία

 

ΚΟΥΚΟΥΒΙΤΗΣ

Εδέσσης 7, τηλ.: 2310/533462

Ζεύξιδος 4, τηλ.: 2310/286869,

www.tropis.gr

e-mail:tropis@tropis.gr

Ανοιχτό: Εδέσσης, από Δευτέρα

- Σάββατο 07:00-14: 30

- Ζεύξιδος, Δευτέρα - Τετάρτη -Σάββατο 08:30-15:00, Τρίτη - Πέμπτη - Παρασκευή 08:30-21:00.

Το κατάστημα στην Εδέσσης θυμίζει τα παλιά μπακάλικα με «εδώδι­μα-αποικιακά», που πουλούσαν τυροκομικά και αλλαντικά, το τε­λευταία σαράντα χρόνια, στην πε­ριοχή των Λαδάδικων - σήμερα πλέον είναι το μοναδικό που απέ­μεινε -, ενώ το δεύτερο που άνοι­ξε πρόσφατα στη Ζεύξιδος, είναι μια μικρή γαστρονομική όαση για την καθημερινότητα μας - το λέει, άλλωστε, και το όνομα του:

DAILY DELI». Την επιχείρηση ξε­κίνησε στη δεκαετία του '60 ο πα-τέρας του Γιώργου και του Παναγιώτη Κουκουβίτη, ο οποίος εμπορευόταν αλλαντικά, τυροκομικά και κονσέρβες. Οι δύο γιοι του αποφάσισαν να εξερευνήσουν την υψηλή γαστρονομία, αρχίζοντας με γερμανικά αλλαντικά και καταλήγοντας σε ολόκληρη την ελληνική επικράτεια να ψάχνουν παραγωγούς εκλεκτών προϊόντων. Σήμερα, πλέον, συνεργάζονται με πολλά εστιατόρια και ουζερί, προσφέροντας τις γνώσεις τους και τα προϊόντα τους. Σε αυτούς οφείλεται και το πρόγραμμα «Τρόπις», που απευθύνεται σε επαγγελματίες και ιδιώτες, προτείνοντας ελληνικά και ξένα προϊόντα υψηλής γαστρονομίας. Πολλοί πελάτες τους αποκαλούν το κατάστημα στην Εδέσσης σπηλιά του Αλί Μπαμπά- και δεν έχουν άδικο, αφού εδώ μπορεί κανείς να βρει αμερικάνικα ορεκτικά  tex-mex κατεύθυνσης (στικ μοτσαρέλας, buffalo chicken wings, κόκκινες πιπεριές γεμιστές με τυρί, τορτίγιας, ribs, σάλτσα bbq, γκουακαμόλε), ιταλικά προϊόντα (από λάδι και ξίδι μέχρι πάστες, φουαγκρά, καρπάτσο και τρούφες, καθώς και τα αλλαντικά Jolanda de Colo,: καπνιστό στήθος χήνας, καπνιστό καρπάτσιο ξιφία, καρπάτσιο Βοδινού angus, σπεκ πάπιας κ.ά.) και πολλές ασιατικές γεύσεις (ρύζια, λάδια και σάλτσες από την Κίνα, την Ταϊλάνδη και τις Φιλιππίνες). Σε ό,τι αφορά στα ελληνικά παραδοσιακά προϊόντα, αναζητήστε το σύγλινο Μάνης το παλαιωμένο κασέρι Σοχού και το τυρί chevre  από το ίδρυμα Τοσίτσα.

 

212 Close Up  best in town

 

Επιστροφή στην  Αρχική Σελίδα

Επιστροφή στην  προηγούμενη Σελίδα