Δεν είναι κατ' ανάγκην τα καλύτερα. Σίγουρα, όμως, είναι μερικά από τα πιο σπάνια, πιο ιδιόρρυθμα, πιο «real thing» του πλανήτη. 15 διαμαντάκια του φαγητού και του αλκοόλ, που πρέπει κανείς να δοκιμάσει τουλάχιστον μία φορά στη ζωή του. Γιατί όχι τώρα, μέσα στις γιορτές;
ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΗΤΡΗ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟ

Προσούτο Iberico Pata Nerga Bellota. Μπορεί οι Ιταλοί να έχουν τη χάρη, το σπανιόλικο όμως προσούτο είναι άλλο πράγμα. Ειδικά το Iberico Pata Nerga Bellota  είναι ένας αστέρας πρώτου μεγέθους. Πιο ρουστίκ μεν από τα ιταλιάνικα Parma και San Daniele, αλλά με έναν τόσο σοφιστικέ τρόπο που θυμίζει Σπανιόλο ευγενή από τις εξοχές της Salamanca. Φτιαγμένο από μπουτάκια μαυροπόδαρων χοίρων (pata negra), που τρώνε μόνο κάστανα τρέχοντας ελεύθεροι σtα δάση, και παλαιωμένο για 36 μήνες. Έτσι η γεύση του παίρνει αυτή την έντονη, αντρική, πολύπλοκη και εκφραστική ευγένεια. Κορυφαία, cult Μάρκα τα Joselito. Μη διστάζετε, παραγγείλτε ένα ολόκληρο μπούτι και γλεντήστε το αναλόγως... (150€/κιλό. Εισαγωγή Αφοί Κουκουβίτη).

234 © ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2004


Επιστροφή στην  Αρχική Σελίδα

Επιστροφή στην  προηγούμενη Σελίδα