Lechuga de mar

Porto Muinos

To μαρούλι

της θάλασσας


Οι Ιάπωνες δεν είναι ο μόνος λαός που καταναλώνει τακτικά φύκια. Σε Γαλλία, Ισπανία και Ιταλία τα φύκια έχουν κατακτή­σει μια θέση σε καθημερινά και γκουρμέ πιάτα. Ανάμεσα τους και το καταπράσινο μαρούλι της θάλασσας, με το υπέροχο θαλασσινό του άρωμα (μοσχο­βολά ιώδιο). Εκτός του ότι το χρησιμοποιούν για να παρα­σκευάσουν ζυμαρικά ή ψωμιά, το αποξηραμένο μαρούλι της θάλασσας, χρειάζεται ζεμάτισμα, περίπου 20 λεπτά, πριν χρησιμοποιηθεί σε σαλάτες. Συνδυάζεται εξαιρετικά με φρέσκα ραπανάκια και αρτύζεται με λαδολέμονο, πασπαλι­σμένο με μαϊντανό. Ταιριάζει με πράσινες σαλάτες, μπαίνει σε σούπες και σάλτσες μαγει­ρευτών ψαριών και, προσωπι­κά, ποτέ πια δεν ετοιμάζω τα φρέσκα μύδια μου a la mariniere, χωρίς να προσθέσω στο ζωμό τους μερικά φύλλα μαρουλιού της θάλασσας. Αυτή η συσκευασία προέρχεται από τη Λα Κορούνια της Ισπα­νίας, και το μαρούλι είναι σε αποξηραμένη μορφή.

 (Αφοί Κουκουβίτη,

€12 τα 100 γρ.)

 

 

Επιστροφή στην  Αρχική Σελίδα

Επιστροφή στην προηγούμενη σελίδα