Setas al Natural
Mulinos (Pleurotus)
Μανιτάρια πλερότους σε μαρινάδα λαχανι­κών
Mulinos

Η Γαλικία της Ισπανίας φημίζε­ται για δύο πράγματα: τα υπέ­ροχα θαλασσινά και τα μανιτά­ρια της, καλλιεργημένα και μη. Αυτή εδώ η εκδοχή με έκανε να σκεφτώ. Κατ' αρχάς, αναρωτήθηκα, γιατί να αγορά­σει κανείς μανιτάρια πλερό­τους σε μαρινάδα ή σε φυσικό χυμό, όταν γύρω του «βρομά­ει» η αγορά στα φρέσκα. Μα, γιατί τα φρέσκα δεν μπορείς πάντα να τα έχεις όποτε τα χρειαστείς. Δεύτερον, αυτά δεν χρειάζονται καμιά προερ­γασία, τα πετάς όπως είναι στο τηγάνι και στην κατσαρό­λα με τη σούπα ή τη σάλτσα σου και... έτοιμο το φαγητό. Έλα όμως που εγώ δοκιμάζο­ντας τα, τα βρήκα πολύ εύγευστα και τα «τσάκισα» στο φτερό, με το πιρουνάκι, όπως κάνουν οι γλυκατζήδες με τα · γλυκά του κουταλιού, που άμα ανοίξουν το βαζάκι δεν το αφήνουν να χαλάσει... θυσιά­στηκα πάλι για τη γαστρονομία!

(Daily Deli, € 2,30 σε φυσικό χυμό και € 4,20 σε μορινάδα λαχανικών, συοκ. 240 γρ.)

 

 

 

 

Επιστροφή στην  Αρχική Σελίδα

Επιστροφή στην προηγούμενη σελίδα