Χαλβάς Βόλου

με κακάο, φουντούκια

και σταφίδες

Είπα να σας κολάσω, σαρακο­στιανά! Σας προτείνω να δοκι­μάσετε αυτόν τον τόσο διαφο­ρετικό, κυλινδρικό χαλβά που παρασκευάζεται στο Βόλο από την Ι. Παπαγιαννόπουλος, με τον ίδιο τρόπο από το 1919, σύμφωνα με μια παλιά οικογε­νειακή συνταγή. Να τον δοκιμά­σετε ως έχει, χωρίς περιττά -στην περίπτωση του- λεμόνια, χωρίς να τον ψήσετε στο φούρ­νο όπως κάνουν κάποιοι άλλοι. Είναι ένα ολοκληρωμένο και αρμονικό προϊόν, όπου το κακάο, τα φουντούκια και οι σταφίδες συνομιλούν ισότιμα με τη μάζα του χαλβά. Δύο μόνο πράγματα θα σας πρότεινα. Κατ' αρχάς να τον διατηρείτε στο ψυγείο γιατί έτσι και ευκολότερα κόβεται και πιο ευχάριστα τρώγεται -και δεν «ξελαδώνει», όπως συνέβη όταν τον άφησα εκτός ψυγεί­ου. Η δεύτερη συμβουλή είναι να τον φάτε ξεχνώντας τα ενο­χικά συναισθήματα περί θερμί­δων. Πιθανόν να μην είναι διαί­της, αλλά ρίχτε το και εσείς λίγο έξω. Νηστέψτε, αξίζει, το πράγ­μα είναι... κόλαση! (Στο Daily Deli, € 4,20 η συσκευασία των 500 γρ.)

 

Επιστροφή στην  Αρχική Σελίδα

Επιστροφή στην  προηγούμενη Σελίδα