Ήτοι, κολοκυθολούλουδa γεμιστά με τυρί ή με ρύζι δυο πεντανόστιμοι και άκρως παραδοσιακοί μεζέδες, που μας προτείνουν οι αδελφοί Κουκουβίτη από τη θεσσαλονίκη. Η ιδέα προέκυψε μετά από μια εκδήλωση παρουσία-σης προϊόντων της Μυτιλήνης. Εκεί οι δραστήριοι αδελφοί, που το εμπόριο τους στοχεύει στην gourmet καλοπέραση μας, γνώρισαν τον Κ. Καμπέση. Οι συζητήσεις άρχισαν και σε λίγο η συμφωνία κλείστηκε. Που σημαίνει πως κάθε αρχή Άνοιξης νοικιάζονται στο νησί χωράφια όπου καλλιεργού- νται κολοκύθες ειδικές για να δώσουν αυτό το όμορφο μακρουλό κιτρινω- πό λουλούδι. 'Οταν φτάσει η ώρα του τρύγου, τα άνθη μαζεύονται προσε κτικά, πάντα πρωί, και μεταφέρονται στη σύγχρονη μονάδα του κ. Καμπέ- ση, όπου γεμίζονται, συσκευάζονται και κυκλοφορούν στο εμπόριο κάτω από την ομπρέλα των προϊόντων “Δρόμων”. Σε ένα άλλο σημείωμα σας είχα εξηγήσει ότι πρόκειται για ένα πρόγραμμα των αδελφών Κουκουβίτη, που περιλαμβάνει παραδοσιακά προϊόντα (στην παραγωγή των οποίων επεμβαίνουν οι ίδιοι), και το οποίο απευθύνεται στους επαγγελματίες μαζικής εστίασης, αλλά και σε πελάτες λιανικής, προτείνοντας καλά προϊόντα υψηλής γαστρονομίας, ελληνικά και ξένα. Τα κολοκυθολούλουδά τους, συγκεκριμένα, διανέμονται σε ολόκληρη την Ελλάδα και σίγουρα θα τα έχετε απολαύσει σε κάποιο ουζερί ή ταβέρνα. Κυκλοφορούν δε σε δύο βερσιόν. Στην πρώτη περιέχουν λευκά τυριά και αρωματικά χόρτα, με κυρίαρχο το δυόσμο χρειάζονται τηγάνισμα με κουρκούτι ή αλεύρι και συνδυάζονται άριστα με ένα ποτήρι ούζο ή και μπίρα. Στη δεύτερη βερσιόν, γεμίζουν με ρυζάκι και σερβίρονται μετά από μαγείρεμα στην κατσαρόλα. Τους πηγαίνει εξαιρετικά η σάλτσα ζαφοράς και η παρέα της ρετσίνας ή ενός, χωρίς αρωματικές εξάρσεις, λευκού κρασιού.
(Υιοί Κουκουβίτη: Εδέσσης 7, Πλατεία Εμπορίου, θεσσαλονίκη,
0310-533 462, νννννν.tropis.gr

                                                                                Μαρία Νέτσικα
 


 
 
 
 
Επιστροφή στην  Αρχική Σελίδα
Επιστροφή στην προηγούμενη σελίδα