Πλαίσιο κειμένου:  Μια τόσο μεγάλη και συμβολική γιορτή, όσο το Πάσχα, για εμάς τους Έλληνες, γιορτάζεται με την ανάλογη χαρά. Στου Κουκουβίτη μπορείς, χωρίς υπερβολή, να βρεις μια ατέλειωτη γκάμα προϊόντων, που παραδοσιακά μπαίνουν στο πασχαλινό τραπέζι, όπως τα τυριά, που στη βόρειο Ελλάδα δεν υπάρχει άλλος ειδικός, σαν αυτόν. Το νηστίσιμο πνεύμα της Μεγάλης Εβδομάδας μπορούμε επίσης να το καλλιεργήσουμε και με μερικές ασυνήθιστες λιχουδιές, όπως τους κολοκυθοανθούς γεμιστούς με ρύζι, τα πουγκιά γαρίδας, τα νηστίσιμο σπρινγκ ρολ, τη λιαστή ντομάτα ή την απίθανη σάλτσα ροδιού. Αν όμως θέλετε η χαρμόσυνη αναγγελία της Ανάστασης να ανάψει πυροτεχνήματα στον ουρανίσκο σας, τότε πρέπει να αποτολμήσετε μια πασχαλινή εξτραβαγκάντσα, που μόνο με τα καλούδια του Κουκουβίτη μπορείτε να πραγματοποιήσετε. Λέμε, λοιπόν, να κάνουμε Ανάσταση με τρούφα (!) και εξηγούμαστε:Αν κλείσουμε μερικά αβγά μέσα σε ένα βάζο με τρούφα για τρεις-τέσσερις μέρες, τότε αυτά θα πάρουν το θεϊκό άρωμα του πολύτιμου μανιταριού, και όταν θα τα τσουγκρίσουμε π ευωδιά τους θα σπάσει τη μύτη. Κομματάκια τρούφας όμως ή σταγόνες τρουφάτου λαδιού μεταγγίζουν όσο δεν φαντάζεστε ταιριαστά το γαστρονομικό άρωμα τους και στη μαγειρίτσα, και στις γαρδούμπες. Μια σταγόνα λαδιού τρούφας, πάλι, σε μια τραγανιστή πέτσα αρνιού είναι όντως άλλο πράγμα. Αν τώρα στη ζύμη για το πασχαλινά κουλουράκια βάλουμε βούτυρο αρωματισμένο με τρούφα, θα μοσχοβολήσει όλο το σπίτι. Φινάλε: Αλείφουμε στο τσουρέκι τρουφάτο μέλι και ανάβουν λαμπάδες απόλαυσης στον ουρανίσκο μας. Δεν «καπελώνει» η τρούφα τις πασχαλινές γεύσεις· συνδυάζεται στην εντέλεια μαζί τους και τους ανάβει πυροτεχνήματα. Υιοί θ. Κουκουβίτη Ο.Ε.Εδέσσης 7, Θεσσαλονίκη, τηλ.: 2310/533462Fax: 2310/535900 dromon@classic.diavlos.gr - tropis@tropisss.grwww.tropis.gr
Επιστροφή στην  Αρχική Σελίδα