Τώρα που οι εκλεκτές γεύσεις έχουν γίνει ζωντανό κομμάτι του σύγχρονου life style, είναι καιρός να ανακαλύψουμε μια καταπληκτική γαστρονομική "βιβλιοθήκη", γεμάτη ντελικατέσεν, εδραιωμένη από το 1960 στα Λαδάδικα της Θεσσαλονίκης. Τα ψυγεία, τα ράφια και οι βιτρίνες του "Κουκουβίτη" είναι γεμάτα γαστρονομικούς πειρασμούς. Από αυτούς που κάνουν το στόμα να υγραίνεται στην προσμονή σπάνιων απολαύσεων. Μιλάμε για πράγματα ασυνήθιστα, νόστιμα και ασφαλή, απαλλαγμένα οπό κάθε υποψία "τρέλας", όπως για παράδειγμα τη σειρά υψηλής γαστρονομίας κρέατος: ξεκινούν από βίσονα, φραγκόκοτα και στρουθοκάμηλο, για να φτάσουν σε καγκουρό, κροκόδειλο, αντιλόπη. Περνάμε έπειτα σε μοναδικά προσούτο από χήνα, υπερνόστιμη καπνιστή πάπια, ντελικάτο καρπάτσιο ξιφία, απίθανο πατέ από χοιρινό και χήνα, δυσεύρετο προσούτο στρουθοκαμήλου, λαχταριστό ψητό προσούτο από αρνάκι με βότανα. Ακόμη και πανέξυπνες λιχουδιές, όπως διάσημα “τυριά” και “σαλάμια” φτιαγμένα από εξαιρετική πραλινέ σοκολάτα, θα βρείτε, για να διασκεδάζετε στα γαστριμαργικά πάρτι σας. Για τέτοιες περιπτώσεις, τα τραγανιστά poppers (μεξικάνικη πιπεριά γεμιστή με τυρί), τα spare ribs, καθώς και πληθώρα μεξικάνικων και ασιατικών μεζέδων, είναι ό,τι πρέπει. Δεν αφήνει όμως και την Ελλάδα παραπονεμένη η γεμάτη λεπτονοστιμιές "βιβλιοθήκη" του Κουκουβίτη. Προτείνει κάτι καταπληκτικούς τραγανούς κoλοκυθοσνθούς, γεμισμένους με φέτα και δυόσμο, μια παραδοσιακή συνταγή της Μυτιλήνης που μεταφέρεται εύκολα σε καταψυγμένη μορφή. Ή εκείνο το σπάνιο "Ροιάς έμβαμμα", γλάσο ροδιού δηλαδή, που δίνει απρόσμενη νοστιμάδα στα κρεατικά. Και βέβαια, το μεγαλύτερο ρεπερτόριο σωστά παλαιωμένων ελληνικών τυριών ονομασίας προέλευσης. Δεν μπορούμε να τα περιγράψουμε όλα, αλλά ξέρουμε ότι μπορούμε να τα φάμε με τα μάτια στις ορεκτικές σελίδες του "Κουκουβίτη" στο Internet Πολύ θα θέλαμε να είναι γεμάτη η Ελλάδα με παραρτήματα αυτής της προκλητικής γαστρονομικής βιβλιοθήκης, για να κάνουμε τα ψώνια μας. Όπως μας είπε ο κ. Κουκουβίτης, “υπάρχει συνεργασία με αρκετές εκλεκτικές γωνιές ντελικατέσεν σε όλη τη χώρα και το δίκτυο επεκτείνεται συνεχώς, βασισμένο στην εμπειρία και τη γνώση της αγοράς". Μας τόνισε επίσης ότι “υποστηρίζουμε με ποικίλες συνταγές και προτάσεις παρουσιάσεως κάθε προϊόν που διαθέτουμε. θέλουμε να διώξουμε τη ρουτίνα, ακόμη και από το πρόχειρο καθημερινό γεύμα". Ρωτώντας ακόμη αν η γκάμα των προϊόντων επεκτείνεται, πήραμε την απάντηση: "Έχουμε μια τεράστια γκάμα προϊόντων γαστρονομίας, αλλά ψάχνουμε και ανανεωνόμαστε διαρκώς! Μπορούμε να φέρουμε τα πάντα...”.

Info: Υιοί θ. Κουκουβίτη Ο.Ε., Εδέσσης 7, Θεσσαλονίκη, τηλ.: 031/533462 fax: 031/535900 
e-mail: dromon@clssic.diavlos.gr , tropis@tropis.gr 
Internet: www.tropis.gr
 

 
 
 
Επιστροφή στην  Αρχική Σελίδα
Επιστροφή στην προηγούμενη σελίδα